SCCS, Kojic Acid Hakkında Nihai Görüşünü Yayınladı!

Avrupa Komisyonu tarafından potansiyel endokrin bozucu özelliklere sahip maddelerin güvenlik değerlendirmesi için SCCS’ye verilen yetkinin ardından, Bilimsel Komite Kojik Asit hakkındaki nihai görüşünü yayınladı.

Sağlanan veriler ışığında, Kojik asitin potansiyel endokrin bozucu özellikleriyle ilgili endişeler dikkate alınarak kozmetik ürünlerde kullanımında güvenli kabul edilen konsantrasyonun nihai üründe maksimum % 0,7 olduğunu belirtildi.

Peeling ajanlarına Kojik asit eklenmesi sonucu daha fazla dermal absorpsiyon nedeniyle zayıflamış bir cilt bariyerinin ek bir endişe kaynağı olabileceği görüşünü savunan Komite, yayınladığı görüşte Kojik asitin sadece kozmetikte topikal kullanımını ele aldığını belirtti. Doğal veya sentetik kaynakların diğer kullanımları (örneğin gıda) dikkate alınmadığı özellikle vurgulandı.

Kojik asit türevleri için (örn. Kojik asit dipalmitat ve Kojik asit izopalmitat gibi Kojik asit esterleri ve klorokojik asit gibi bileşenler) hiçbir veri sunulmadığından bu görüşe dahil edilmemiştir.

Ref: Scientific Committee on Consumer Safety SCCS OPINION on Kojic acid

Sinem Kapar Şahindere

PİM Grup Danışmanlık

Henüz Yorum Yapılmadı

Bir yorum Bırak

Your email address will not be published.